2.8.12

...tutorial de ganxet XXL / Crochet XXL tutorial

...després d'algunes peticions m'aventuro a publicar un tutorial de ganxet XXL. No sóc una experta en ganxet i segur que moltes de vosaltres en sabeu mil vegades més que jo però mi llenço!!!!!! Farem un cistellet rodó de al mida que a vosaltres us vingui bé!



Material que necessiteu:
1 troca de "trapillo"
1 ganxet entre el 7 i el 10**


**Jo ho faig amb el 7 o el 9 segons si el "trapillo", normalment es fa amb el 10-12 però a mi m'agrada que quedi ben apretadet, potser costa una mica més, perquè s'ha de fer més força, però el resultat té més cos, per al meu gust, es clar! 

Comencem:

Primer de tot es fa un cadeneta de 4 o 6 punts. Quan menys punts es fan, més tancat queda el centre. Aquí n'he fet 4:

Per tancar el cercle, fem un punt mort al primer punt:



Un cop tancat el cercle, comencem a fer punt baix però passant el ganxet per el centre del cercle fins a cobrir tot el cercle. En aquesta foto es pot veure a què em refereixo en passar el punt per dins del cercle (és l'últim punt).


A partir d'aquí s'ha d'agafar un retall per marcar on comencen les voltes i intentar que no caigui metre fem el primer punt baix (si no el posem, els cercles no quedaran concèntrics).


Ara farem dos punts baix a cada un dels punts fins arribar a la marca. Sembla que no en sortirà res de bo però no desespereu...


Ja comença a agafar forma. Traiem la marca i la tornem a posar per marcar la següent volta.


Ara fem un punt baix a cada un dels punts. A la següent volta, amb l'objectiu que vagi creixent el cercle, s'han d'intercalar una volta fent crèixer el cercle i la següent un punt baix a cada punt. Per fer creixer s'han de fer 2 punts baix al primer punt***, 1 punt baix al següent i tornar a repetir desde ***. La següent volta un punt baix a cada punt. La següent 2+1+1 i així successivament fins agafar el diàmetre desitjat.  
IMPORTANT: El que quedi pla depèn una mica de la tensió que es fa, o bé del tipus de ganxet o del punt, etc. Per tant, es fa difícil dir exactament com han de créixer cada una de les voltes. El millor es que aneu provant, si veieu que no queda pla del tot a vegades s'ha de desfer i tornar a provar amb més o menys punts. Us asseguro que no n'he fet cap de igual, es tracta d'anar provant...


Recordeu sempre moure la marca. Quan tingueu la mida desitjada deixeu de fer créixer les voltes i fent només un punt baix a cada punt pujaran les parets. Aquí també fins a la mida desitjada. 


Per acabar, a mi m'agrada tallar unes tires de tela de uns 2 cm, unir-les i afegir-les al final amb un to diferent i una textura diferent li dóna un toc que m'encanta. Amb els caps de "trapillo" que us queden a la vista, agafeu una agulla de passar cintes i amagueu els caps entre els punts, talleu el sobrant i ja ho teniu!!!


Estic impacient per veure les meravelles que feu vosaltres.

Bona nit i bons somnis.

PD: Si alguna cosa no queda clara feu-m'ho saber!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...